(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2026)
Mazkur maqolada Shukur Xolmirzayev hikoyalarida tog‘ va tog‘liklar tasvirining badiiy hamda falsafiy talqini yoritiladi. Adib asarlarida tog‘ obrazi inson ruhiyati, milliy o‘zlik va ma’naviy yuksaklik ramzi sifatida namoyon bo‘lishi tahlil qilinadi. Shuningdek, tabiat tasvirining qahramon xarakterini ochishdagi o‘rni, inson va tabiat munosabatining estetik hamda axloqiy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida yozuvchi nasrida tog‘ obrazi markaziy badiiy timsol sifatida shakllangani asoslab beriladi.