(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2026)
Ushbu tezis ingliz va o‘zbek tillaridagi rieltorlik terminologiyasini chog‘ishtirma tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi – ikki til terminlari o‘rtasidagi semantik, strukturaviy va funksional farqlarni aniqlash, ekvivalentlik darajasini o‘rganish hamda tarjima va professional muloqot jarayonlarini takomillashtirish. Tadqiqot materiali sifatida ingliz va o‘zbek tillaridagi professional rieltorlik adabiyoti, huquqiy hujjatlar, shartnomalar, terminologik lug‘atlar va reklama e’lonlari tanlab olingan. Tadqiqot natijalari ingliz tilidagi terminologiya yuqori darajada standartlashtirilganligini, o‘zbek tilidagi terminologiya esa faol shakllanish va moslashuv bosqichida ekanligini ko‘rsatdi.