(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ushbu tezisda pedagogning kasbiy kompetentligini shakllantirishga oid nazariy va amaliy jihatlar tahlil qilingan. Kompetentlik tushunchasining psixologik-pedagogik mazmuni, pedagog faoliyatida zarur bo‘lgan malaka va ko‘nikmalar tarkibi hamda ularni rivojlantirish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonini raqamlashtirish sharoitida raqamli ta’lim muhiti tamoyillarining ahamiyati, ularning pedagogik faoliyatga ta’siri va ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot O‘zbekistonda raqamli ta’lim infratuzilmasini rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar bilan uzviy bog‘liq bo‘lib, zamonaviy pedagogning kasbiy kompetentligini takomillashtirish bo‘yicha muhim xulosalar beradi.