(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ushbu maqolada adabiyot ta’limida hamkorlikda o‘rganish ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiluvchi “Aylanma tahlil” va “Izohlash” usullarining mazmuni, ularning ilmiy-nazariy asoslari hamda amaliy samaradorligi yoritilgan. 3-bosqich talabalari bilan o‘tkazilgan tajriba asosida bu usullar badiiy- estetik mulohaza, analitik fikrlash, dalil asosida fikr bildirish, muammoni ko‘p yo‘nalishda yechishga urinish, asosiy g‘oyalarni umumlashtirish va qayta ifodalash kabi ko‘nikmalarni rivojlantirishi aniqlangan. Maqolada usullarning afzallik va kamchiliklari tahlil qilingan, amaliyotga tatbiq etish uchun metodik tavsiyalar berilgan.