(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Mazkur maqolada uyg‘ur adabiyotining tarixiy taraqqiyoti, mashhur ijodkorlarining hayoti va asarlari, shuningdek, ularning adabiyotdagi falsafiy, ijtimoiy va madaniy o‘rni tahlil qilingan. Yusuf Xos Hojib, Mahmud Qoshg‘ariy, Nashriddin Muhammad va Zunun Qadiri kabi ijodkorlarning adabiy merosi orqali uyg‘ur adabiy tafakkurining yuksak darajasi yoritilgan. Ularning asarlarida aks etgan adolat, axloqiy poklik, inson huquqlari va milliy o‘zlik kabi mavzular bugungi kun uchun ham dolzarb ekani ta’kidlanadi. Maqola uyg‘ur adabiyotini o‘rganish va targ‘ib qilish zarurligini asoslab beradi.