(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining oliy ta’lim tizimida tutgan o‘rni, ularning ta’lim jarayoniga integratsiyalashuvi, ilmiy va amaliy mashg‘ulotlarga ta’siri tahlil qilinadi. Ayniqsa, masofaviy ta’lim, sun’iy intellekt, raqamli ta’lim platformalari, virtual laboratoriyalar, onlayn test tizimlari va interaktiv o‘quv resurslarining qo‘llanilishi orqali ta’lim samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, professor-o‘qituvchilarning raqamli kompetensiyalari, talabalar faolligi va mustaqil ta’lim ko‘nikmalarining rivojlanishiga zamonaviy texnologiyalarning ta’siri yoritilgan. Oliy ta’lim muassasalarida raqamli transformatsiya, dars jarayonlarini avtomatlashtirish, ma’lumotlar tahlili, elektron jurnal va reyting tizimlarining joriy qilinishi orqali ta’lim sifati va shaffoflikka erishish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada, shuningdek, raqamli texnologiyalarni joriy etishdagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham tahlil etiladi.