(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ushbu maqolada X.To‘xtaboyevning “Sariq devni minib” asaridagi sehrli qalpoqcha orqali VR (Virtual Reality) texnologiyasi yordamida o‘quvchilarni interaktiv tarzda matn ustida ishlash orqali virtual muhitga olib kirish nazarda tutilgan. Virtual olam orqali o‘quvchilarda sehrli qalpoqchani virtual dunyoda kashf etib, uning asosiy funksiyalarini tajriba qilishlari, qalpoqchaning kutilmagan imkoniyatlarini o‘rganishlari mumkin. Shuningdek, o‘quvchilar bu qalpoqni qanday ishlatish va uning yordamida qanday qiyinchiliklarni yengish mumkinligini o‘z xatolarini tan olish, mehnatsevar bo‘lish va kelajakka umid bilan qarash g‘oyalarini shakllantirishga doir tavsiyalar keltirib o‘tilgan.