(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Yaponiyada va O‘zbekistonda yoshlar orasida uchraydigan bullying shakllari, sabablari va oqibatlari solishtiriladi. Har ikki jamiyatda bullying o‘quvchilarning o‘zini qadrlash tuyg‘usini salbiy yo‘llar bilan oshirish istagidan kelib chiqadi. Yaponiyada bu ko‘proq o‘z joniga qasd qilish bilan yakunlansa, O‘zbekistonda ruhiy beqarorlik va ijtimoiy faollikning pasayishi bilan ifodalanadi.