(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Maqsud Shayxzodaning Hindiston safarida Bobur va uning avlodi qurgan davlatni ko‘rib lol qolsada, Beruniyning “Hindiston” asarida tasvirlagan manzaralar, urf-odatlar o‘zgarmasdan saqlanganligini uni ko‘proq taajjubga soladi va Beruniy haqida drama yozishni maqsad qiladi.