(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Geodeziya va kartografiya fanlari yer yuzasining aniq o‘lchovlari, shakli va tasvirlanishini o‘rganadi. Geodeziya yer yuzasining fizik va geometrik o‘lchovlarini amalga oshiradi, kartografiya esa bu ma’lumotlarni xaritalar va diagrammalar orqali tasvirlaydi.Ushbu maqola geodeziya va kartografiyaning o‘zaro bog‘liqligi va ahamiyatini tahlil qiladi, shuningdek, zamonaviy texnologiyalarni, masalan, GPS va GIS tizimlarining roli haqida ma’lumot beradi.Maqolada shu fanlarning amaliy ahamiyati, ya’ni hududlarni rejalashtirish, tabiiy resurslardan foydalanish va ijtimoiy sohalarda qo‘llanilishi ham ko‘rsatilgan.