KOMPONENTA TUSHUNCHASI VA XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Bu maqolada C++ dasturlash tilida komponenta tushunchasi, uning xususiyatlari, afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, komponentlarning turli xil turlari haqida batafsil ma'lumot berilgan. C++ da komponentlarni qanday yaratish va ularni dasturlarni ishlab chiqishda qanday ishlatish mumkinligi misollari keltirilib, ularning dasturlash jarayoniga qanday ta'sir qilishi tushuntiriladi. Komponentlar nafaqat dasturiy ta'minotlarda balki fizik tizimlarda ham mavjud bo'lib, ularning integratsiyasi ko'p jihatdan muvaffaqiyatli loyiha amalga oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, biz komponenta tushunchasini yaxshiroq tushunish uchun ba'zi misollarni ham ko'rib chiqamiz.