METALLARNI YUQORI BOSIM OSTIDA TEXNOLOGIK QOLIPLARGA QUYISH JARAYONLARIDA MATERIAL QISM TANNARXINI HISOBLASHNING AMALIY YONDASHUVI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Ushbu maqolada metallarni yuqori bosim ostida texnologik qoliplarga quyish jarayonida materialning qism tannarxini hisoblashga amaliy yondashuvlar tahlil qilinadi. Mazkur jarayon samaradorligini oshirish va tannarxni pasaytirish maqsadida qo'llaniladigan metodlar ko'rib chiqilgan. Texnologik jarayon parametrlarini optimallashtirish, tannarxga ta'sir qiluvchi omillarni aniqlash hamda resurslardan samarali foydalanish orqali iqtisodiy samaradorlikni ta’minlash usullari tavsiya qilingan.