KO‘K NO‘XAT NAV NAMUNALARINI O‘RGANISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Ko’k no’xat eng ko’p tarqalgan asosiy dukkakli don ekini hisoblanib, uning doni oziq – ovqat uchun, chorva mollariga oziqa sifatida va agrotexnikaviy ahamiyatga ega. Donining tarkibida o’rtacha 20 – 27% oqsil, 4 – 10 % gacha qandlar va A, V, V2 S vitaminlari hamda mineral moddalari bor.