KOSHI-SHVARTS VA GYOLDER TENGSIZLIKLARI YORDAMIDA BA’ZI OLIMPIADA MASALALARINI YECHISH USULLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Ushbu maqolada Koshi-Shvarts va Gyolder tengsizliklari yordamida ba’zi olimpiada masalalarini yechish usullari keltirilgan. Koshi-Shvarts va Gyolder tengsizliklari matematikada muhim ahamiyatga ega boʻlib, ular koʻplab olimpiada masalalarida qoʻllaniladi. Ushbu tengsizliklarning asosiy afzalliklari ularning qamrovli qoʻllanilishi va parametr sifatida oʻzgartirish kiritish mumkinligi bilan bogʻliq.