СИСТЕМАТИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ И ВИДОВОЙ СОСТАВ ЭНТОМОФАГОВ ПОДПОЧВЕННЫХ ВРЕДИТЕЛЕЙ В АГРОБИОЦЕНОЗЕ КАРТОФЕЛЯ (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Ушбу мақолада тупроқ ости зараркунандаларининг табиий кушандалари турларини систематик таҳлил қилиш асосида 5 туркумга оид 57 тур энтомофаглар аниқланган. Улардан Coleoptera туркуми вакилларидан 26 тур, Hymenoptera туркуми энтомофаглардан 24 тури, Diptera – туркуми вакилларининг эса 7 тури аниқланган. Олинган натижалар асосида хулоса ва таклифлар берилган