O’smirlarni kasb tanlashga yo’naltirish masalasi psixologik muammo sifatida (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Jamiyatning ravnaqi, uning ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy barqarorligi va taraqqiyotiunda yashovchi fuqarolarining aqliy va aхloqiy salohiyatini yuksak darajadarivojlanganligiga bog’liq. Zero, jamiyatimizning ma’naviy yangilanishi, iqtisodiyotini yuksalishida, jahon hamjamiyatida munosib o’ringa ega bo’lishida, umuman aytganda kuchli demokratik huquqiy davlat barpo qilishda kadrlartayyorlashning milliy masalasi ustuvor mezon sifatida qaraladi.