TAYYORGARLIK DAVRIDA GANDBOLCHILARNING MAXSUS CHIDAMLILIGI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Mazkur maqolada gandbolchilarning tayyorgarlik davrida maxsus chidamliligini rivojlantirish masalalari ilmiy-metodik jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy gandbol o‘yinida yuqori tezlik, kuch va chidamlilik talab etilishi sportchilarning jismoniy tayyorgarligini mukammal darajada tashkil etishni talab qiladi. Ayniqsa, tayyorgarlik davrida maxsus chidamlilikni rivojlantirish sportchilarning musobaqa faoliyatidagi samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada gandbolchilarning jismoniy tayyorgarligi tarkibida maxsus chidamlilikning o‘rni, uni rivojlantirishga qaratilgan mashg‘ulot vositalari va metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida maxsus chidamlilikni oshirishga qaratilgan mashqlar tizimi qo‘llanildi va olingan natijalar tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, tayyorgarlik davrida maxsus chidamlilikni rivojlantirishga qaratilgan mashg‘ulotlar gandbolchilarning o‘yin davomida jismoniy faolligini oshirish, harakat samaradorligini yaxshilash va musobaqa jarayonidagi ish qobiliyatini yuqori darajada saqlab turishga xizmat qiladi.