SEMENT SANOATIDA ISHLAB CHIQARISH CHANGINING XODIMLAR SALOMATLIGIGA TA‘SIRI VA UNI KAMAYTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Mazkur tezisda sement sanoatida ishlab chiqarish jarayonida hosil bo‘ladigan changning ishchi-xodimlar salomatligiga salbiy ta’siri tahlil qilingan. Sement changining tarkibi, uning nafas yo‘llari orqali inson organizmiga ta’siri hamda kasalliklar kelib chiqishidagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, ishlab chiqarish changini kamaytirishning zamonaviy texnologik usullari, jumladan, aspiratsiya tizimlari, baghouse filtrlari, elektrofiltrlar va raqamli monitoring tizimlarining ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.