Maqsud Shayxzoda — millat g‘ururi va adabiy yuksalish ramzi (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada Maqsud Shayxzodaning o‘zbek milliy adabiyoti va ma’naviy hayotidagi o‘rni, uning ijodida millat g‘ururi va adabiy yuksalish g‘oyalari qanday aks etgani tahlil qilinadi. Shayxzoda o‘zining tarixiy dramalari, she’rlari va tarjimalari orqali o‘zbek xalqining tarixiy xotirasi, milliy o‘zligi va ma’naviy qadriyatlarini ulug‘lagan. Maqolada adibning milliy uyg‘onish jarayoniga qo‘shgan hissasi, uning asarlarida vatanparvarlik, adolatparvarlik va ilm-ma’rifatga intilish g‘oyalari yoritiladi.