(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Ushbu maqola turli sohalardagi algoritmlarni loyihalash, tahlil qilish va optimallashtirishga e’tibor qaratib, algoritmika fanining asoslari va yutuqlarini o’rganadi. Algoritmik fan hisoblash samaradorligining asosi bo’lib xizmat qiladi, sun’iy intellekt, ma’lumotlar fani va tizim muhandisligi kabi turli sohalarga ta’sir qiladi. Ushbu tadqiqot asosiy algoritmik paradigmalarni, jumladan, bo’lish va zabt etish, dinamik dasturlash va ochko’z algoritmlarni o’rganadi va ularning vaqt murakkabligi, makon murakkabligi va miqyoslilik kabi ishlash ko’rsatkichlarini baholaydi. Maqola, shuningdek, real dunyo ilovalarida muammolarni hal qilishda algoritmlarning rolini o’rganadi, mashinani o’rganish algoritmlari, taqsimlangan hisoblash va kriptografik protokollardagi rivojlanayotgan tendentsiyalarni ta’kidlaydi. Keng qamrovli tahlil orqali ushbu maqola algoritmik tamoyillarni tushunishni chuqurlashtirish va mustahkam, samarali va innovatsion algoritmlarni ishlab chiqishga yordam berishga qaratilgan.