(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Sifat har kuni paydo bo’lgan va har bir sohada eslab o’tilgan tushunchadir. Sifat lotinaning ma’nosiga (so’zning lotincha ildizi qanday tashkil qilinganligini anglatadi) va u nimani anglatadi, qaysi mahsulot yoki xizmatlardan foydalanilganligi bilan bog’liq. Sifat mo’ljallangan maqsadlarga, texnologik o’zgarishlarga, iste’molchilarning ehtiyojlariga va qiymat baholashiga qarab turli yo’llar bilan aniqlanadi. Lekin, asosan, sifat va xizmatning ma’lum shartlarga muvofiqligi yoki muayyan ehtiyojni qondirish darajasi sifatida tavsiflanadi.