(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Bugungi kunda dunyo aholising 50%dan ortig’i shaxarlarda istiqomat qilishmoqda. Aholi sonining ortib borishi doimiy va to’xtovsiz jarayon, bu esa shaxar transport tizimidan tobora murakkab muammolarni yechishni talab qiladi. Shahar aholisining doimiy o’sish tendentsiyasi insoniyat sivilizatsiyasi rivojlanishining muhim omilidir