(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024)
Maqolada Respublikamizda faoliyat yuritayotgan ilg’or ip yigirish korxonalarining saralanma tuzish usullari tahlil qilingan bo’lib, paxta tolasi xossa ko’rsatkichlarining ip sifatiga bog’liqligi asoslangan. Hozirgi kunda yigirilgan ip ishlab chiqarish uchun paxta tolasidan saralanma tuzishda HVI tizimidan olingan kо‘rsatkichlardan foydalaniladi. HVI tizimi qо‘llanilishi bilan tola xossa kо‘rsatkichlarini aniqlashda va saralanma, “Lot”lar tuzishda katta qulayliklarga erishildi[1]