(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Sun’iy intellekt (SI) axborot xavfsizligini ta’minlashda yangi imkoniyatlar ochib bermoqda. Bugungi kunda kiberhujumlar murakkablashib, an’anaviy usullar bilan xavfsizlikni ta’minlash qiyinlashmoqda. Ushbu maqolada SI texnologiyalarining kiberxavfsizlik sohasidagi roli, ularning tahdidlarni aniqlash va oldini olishdagi samaradorligi, shuningdek mamlakatimizda yuzaga kelayotgan kiberjinoyatlar holati statistik ma’lumotlar asosida keltirilgan. SI yordamida xavfsizlikni ta’minlash va mavjud muammolarni bartaraf etish istiqbollari ko‘rib chiqilgan.