(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonning shakllanish jarayoni qadimgi sivilizatsiyalardan boshlab mustaqillik davrigacha bo‘lgan tarixiy bosqichlar asosida tahlil qilinadi. Unda O‘zbekiston hududida yuzaga kelgan dastlabki davlatlar, Buyuk Ipak yo‘li orqali rivojlangan savdo-iqtisodiy aloqalar, islom sivilizatsiyasi davridagi ilmiy yuksalish, Temuriylar davrining ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyoti hamda xonliklar, mustamlaka va sovet davrlaridagi o‘zgarishlar yoritib berilgan. Shuningdek, mustaqillik yillarida amalga oshirilgan islohotlar va “Yangi O‘zbekiston” konsepsiyasining mazmun-mohiyati ochib beriladi.