(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Мамлакатимиз тижорат банкларида илғор юқори информацион технологик воситалар ѐрдамида замонавий турдаги банк хизматларини кўрсатиш, электрон тижорат, электрон тўловлар тизими ва ҳўжалик юритувчи субъектлар ўртасида ўзаро ҳисоб китоблар самарадорлигини оширишга шарт - шароит яратилиб келинмоқда. Шунингдек Республикамиздаги тижорат банк тизимида «Банк-мижоз» хамда интернет-банкинг дастурларини татбиқ этиш юридик шахслар учун қўлланибгина қолмай, балки жисмоний шахсларга ҳам ушбу хизмат туридан фойдаланиш учун бир хил имкониятлар яратилмоқда.