(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu tezisda sement mahsulotlari ishlab chiqarish jarayonida energiya resurslaridan foydalanish samaradorligini oshirishda metrologik tizimning roli tahlil qilingan. Sement ishlab chiqarish yuqori energiya sarfi talab etuvchi texnologik jarayon bo‘lib, undagi harorat, bosim, massani doimiy va aniq nazorat qilish energiya sarfini kamaytirish imkonini beradi. Tadqiqotda metrologik ta’minotning zamonaviy yondashuvlari hamda ISO 50001:2018 “Energiya menejmenti tizimi” standarti talablari asosida sement ishlab chiqarish korxonasida energiya samaradorligini oshirish istiqbollari yoritilgan.