(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Bugungi globallashuv davrida ta’lim tizimi raqamli texnologiyalar bilan chambarchas bog‘lanib bormoqda. Sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari inson faoliyatining deyarli barcha sohalariga kirib kelgani singari, ta’lim jarayonida ham samarali qo‘llanilmoqda. Sun’iy intellekt yordamida o‘qitish tizimi nafaqat bilim va ko‘nikmalarni shakllantirish, balki o‘quvchilarning shaxsiy, hissiy va ijtimoiy rivojlanishiga ham ta’sir ko‘rsatmoqda.