FOND BOZORI SAVDO TIZIMLARINING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR BILAN UYG‘UNLIGI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2025)
Ushbu maqola fond bozori savdo tizimlarining zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvini o‘rganishga bag‘ishlangan. Sun’iy intellekt, blockchain, Big Data va algoritmik treyding kabi innovatsion texnologiyalarning fond bozori savdo tizimlariga ta’siri batafsil tahlil qilinadi. Mazkur texnologiyalar savdo jarayonlarini avtomatlashtirish, xavfsizlikni oshirish va samaradorlikni ta'minlash imkoniyatini yaratadi. Maqolada zamonaviy texnologiyalarning afzalliklari, ulardan foydalanish natijasida yuzaga keladigan imkoniyatlar hamda kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari fond bozori ishtirokchilari uchun amaliy ahamiyatga ega bo‘lib, sohada raqamli transformatsiyani jadallashtirish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.