FANLARARO BOG'LIQLIK NUQTAI-NAZARIDAN TALABALARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH ASOSLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2025)
Bugungi kunda axborot texnologiyalari (AT) dunyoning barcha sohalarida, ayniqsa ta'lim sohasida, muhim rol o‘ynaydi. Kasbiy kompetentlik talabalarning mustahkam bilimlar va malakalarini shakllantirishga yordam beradigan muhim omil sifatida qaraladi. AT yordamida talabalarga zamonaviy bilimlarni o‘rgatish va ularni amaliyotga tadbiq etish imkoniyatlari kengayadi. Fanlararo bog‘liqlik esa turli fanlar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar va integratsiyani anglatadi, bu esa talabalarga keng qamrovli va amaliy bilimlar olish imkonini beradi.