KOMBINATORIKA PREDMETI VA PAYDO BO‘LISH TARIXI VA 7-SINF MATEMATIKA DARSLIKLARIDA KOMBINATORIKA MASALALARINI HAYOTGA BOG‘LAB O‘QITISH. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2024)
Ushbu maqola kombinatorika predmeti va paydo bo‘lish tarixi, kombinatorik masalalarni yechishda qo‘llaniladigan qoidalar haqida to‘liq ma’lumotlar keltirilgan va 7-sinf matematika darsliklaridagi kombinatorika masalalarini o‘quvchi yoshlarga hayotga bog‘lab o‘qitish hamda  bu orqali ularning mantiqiy fikrlashini oshirishga qaratilganligi haqida bayon qilingan va kombinatorika ning asosiy qoidalariga asosan masalalar yechimlari ko‘rsatilgan..