КАРКАСЛИ СТРУКТУРАЛИ БЕТОНЛАРНИ ОЛИШНИНГ АЛОХИДАЛАНГАН ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ ВА УЛАРНИНГ САМАРАДОРЛИГИ (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2024)
Хозирги кунда бетоншуносликнинг асосий масалаларидан бири цементли бетон ғоваклигининг минималлаштирилишига ва бетон структурасида технологик нуқсонларнинг хосил бўлишини олдини олишга эришиш хисобланади. Бетонлар технологиясини ривожлантиришнинг  асосий технологияга оид йўналишларидан бири сифатида бетон қоришмасини таёрлаш усулини такомиллаштиришини, хусусан бетон қоришмасини тайёрлашнинг алохидаланган (икки босқичли) усулини олиш мумкин. Бетон қоришмасини тайёрлашнинг алохидаланган технологияси бўйича каркасли структурали бетонларни 2 хил усулда олиш мумкин: йирик тўлдиргичдан иборат каркас бўшлиқларига цемент қоришмасини босим билан сингдириш ёки йирик тўлдиргичли каркасни цементли қоришмага чўктириш.