DEMOGRAFIK JARAYONLAR VA MEHNAT BOZORINING O‘ZARO BOG‘LIQLIGINI TAKOMILLASHTIRISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2024)
Jahonda demografik jarayonlarni mehnat bozoriga ta’sirini statistik tahlil qilish asosida rivojlantirishga qaratilgan keng qamrovli ilmiy tadqiqotlar, jumladan, demografik vaziyatning mehnat bozori faoliyatiga ta’siri, demografik jarayonlarning hududlar iqtisodiyotiga ta’siri, demografik o‘zgarishlarning mehnat taklifiga va iqtisodiy o‘sishga ta’siri kabi yo‘nalishlarda ilmiy izlanishlar olib borilmoqda. Mazkur jihatlardan kelib chiqib, demografik jarayonlar va mehnat bozorining o‘zaro ta’sirini statistik o‘rganish bo‘yicha ilmiy tadqiqotlar olib borish dolzarb masalalardan hisoblanadi. Mazkur maqolada bu haqida so‘z boradi va ushbu maqoladan oliy o‘quv yurti talabalari, magistrantlar, mustaqil tadqiqotchilar hamda keng auditoriya foydalanishlari mumkin