Moliya tizimi tushunchasi va uning nazariy asoslari (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2024)
Zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida mamlakatning rivojlanishi har tomonlama iqtisodiy islohotlar hamda mamlakatning moliya tizimiga bevosita bog’liq bo’ladi. Milliy iqtisodiyotning tarkibiy qismlarida faoliyat yuritayotgan iqtisodiy sub’ektlarning daromadlari va xarajatlari o’rtasida o’zaro tenglikga erishish uchun moliya tizimiga alohida e’tibor qaratilishi lozim. Ushbu maqolada moliya va moliya tizimining dastlabki rivojlanish bosqichlari hamda hududlarning “moliyaviy salohiyat” tushunchasi tahlil qilingan.