YASHIL INNOVATSIYALAR VA BARQAROR RIVOJLANISH MENEJMENTI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2026)
Mazkur maqolada yashil innovatsiyalar va barqaror rivojlanish menejmentining nazariy hamda amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Yashil innovatsiyalarning korxonalar faoliyati samaradorligini oshirish, ekologik xavfsizlikni ta’minlash, resurslardan oqilona foydalanish va raqobatbardoshlikni kuchaytirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, korxonalarda yashil texnologiyalarni joriy etish, ekologik menejment tizimlarini takomillashtirish hamda barqaror rivojlanish tamoyillarini amaliyotga tatbiq etish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot natijasida yashil iqtisodiyot sharoitida korxonalar faoliyatini rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.