RAQAMLASHGAN JAMIYAT VA UNDA YOSHLAR ILMIY DUNYOQARASHINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY-NAZARIY MASALALARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2025)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar va internetning yoshlar ilmiy dunyoqarashini shakillantirishdagi roli tahlil qilinadi. Raqamlashgan jamiyatning ta’lim sohasidagi ta’siri, ilmiy metodlarni qo’llash imkoniyatlari, hamda axborot xavfsizligi va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishdagi muammolari ko’rib chiqiladi. Maqolada yoshlarning bilim olish jarayonida raqamli vositalarning samarali qo’llanilishi va ijtimoiy muhitning ta’limdagi o’rni haqida fikr yuritilib, ilmiy dunyoqarashni shakillantirishning kelajakdagi imkoniyatlari muhokama qilinadi.