Matematika darslarida axborot texnologiyalaridan foydalanish (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2025)
Zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy muhit yangi talablarni ilgari surmoqda maktab bitiruvchisi uchun. Ularga erishish uchun ta'limning yangi sifati talab etiladi, bu esa ko'p jihatdan axborot texnologiyalaridan (keyingi o'rinlarda - AT) foydalanish bilan bog'liq. Ular tayyorlashlari mumkin o'quvchi, boshlang'ich maktabdan boshlab, axborot jamiyatida hayot uchun o'qitish va o'rganish yanada samaraliroq. Ushbu maqolaning mavzusi shu sababli tanlangan o‘quv jarayoniga axborot texnologiyalarini keng joriy etish va ulardan foydalanish. Bu mavzu dolzarbdir, chunki aniq fanlarni o‘qitish bosqichma-bosqich kompyuterlashtirilgan. Zamonaviy o'quv jarayoniga ta'limning yangi usullari joriy etilmoqda, o'tgan asrda qurilgan eksperimental pedagogika yutuqlarini jonlantiradi o'z-o'zini rivojlantirish va individual faollik tamoyili. Eng muhimlaridan biri metodlari - yoshlarni tarbiyalashda axborot texnologiyalarini joriy etish o'quvchilar va uning matematika kabi fanlarda qo'llanilishi.