(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2025)
Mazkur ilmiy tezisda tijorat banklarining kredit siyosatini shakllantirish va amalga oshirish yo‘llari o‘rganilgan. Bank kredit siyosatining mazmun-mohiyati, asosiy tamoyillari va ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, kreditlash jarayonida duch kelinadigan muammolar va ularni hal etish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Ishda kredit siyosatini takomillashtirishga doir xorijiy tajribalar va innovatsion yondashuvlar ham keltirilgan. Ushbu tadqiqot natijalari banklar uchun samarali kredit boshqaruvini yo‘lga qo‘yishda amaliy ahamiyat kasb etadi.