(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2024)
Biz hozirgi kunda 21 asr texnologiyalar asrida yashayapmiz. Kundan-kunga insonlarning ishini osonlashtirish va vaqtlarini tejash, ishlarining yanada aniq va to’g’ri hisob kitoblar orqali olib borilish maqsadida turli xil dasturlar yaratilib ommaga taqdim etib kelinmoqda. Hozirgi kunda har qanday soha bor ekan unda elektr asboblar yoki bo’lmasam turli xil texnologiya va dasturlardan foydalanib kelinmoqda. Birgina qurilish sohasini oladigan bo’lsak binolaning loyihalanishida 10 dan ortiq dasturlardan foydalanamiz. Maqolaning asosiy mazmuni bino va inshootlar qurilishida kompyuter dasturlarining ahamiyati ularning farqi va vazifalari haqida ma’lumot berishdan iborat.