(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2024)
Terminologiya falsafa, mantiq, nazariy va amaliy tilshunoslik, axborot fani, hisoblash tilshunosligi, sotsiologiya va pragmatikani o’z ichiga olgan turli fanlardan ajralib chiqqan juda ko’p hissalarning markazida bo’lib, o’z tadqiqot ob’ektini turli yo’llar bilan shakllantirdi. Ushbu fanlarning har biri atama va uning semantikasi haqidagi keng tarqalgan g’oyalarni aks ettiruvchi terminologiya tadqiqotlari ko’lamini kengaytirdi va chuqurlashtirdi.