(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2024)
Maqola Ingliz tili fe’l predikatlarining funksional-semantik maydonda kompozitsion tahlilda fe’lning ma’nosi va argument munosabatlari to’liq aks etigan nazariyalar va misollar tadqiqiga bag’ishlangan. Shunga ko’ra fe’l gapning semantik boshlanishi, gapning asosiy semantik tuzilishini belgilovchi element hisoblanadi. Ditranzitiv konstruktsiyaning markaziy ma’nosi ob’ektni qabul qiluvchiga muvaffaqiyatli o’tkazish ma’nosi bilan bog’liq bo’lib, sub’ektning referenti bu o’tkazishni agens ta’sirida keltirib chiqaradi.