(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYSIS OF MATHEMATICS AND EXACT SCIENCES, 2025)
G‘ovak muhitda nostatsionar suyuqlik harakati masalalarini sonli modellashtirish usullari tahlil qilingan. Bunda matematik model sifatida differensial tenglamalar tanlab olingan hamda ularning yechimi uchun sonli yondashuvlar qo‘llanilgan. MATLAB muhitida yozilgan dasturlar yordamida modellashtirish amalga oshirilgan va natijalar grafik ko‘rinishda aks ettirilgan. Tadqiqot g‘ovak muhit parametrlarining suyuqlik harakatiga ta’sirini o‘rganishga yo‘naltirilgan bo‘lib, natijalar filtratsiya, gidrogeologiya va neft sanoatida amaliy ahamiyatga ega.