BIR TOMONLAMA CHAYNASH VA PSIXOEMOTSIONAL ZO’RIQISHNING TISH-JAG’ TIZIMIGA TA'SIRI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Tish- jag’ tizimida nuqsonlar mavjud bo'lganda, bemorlarda ustun tomonda emas, balki moslashgan chaynashning yangi odati paydo bo'lishi kerak, bu esa pastki jag'ning harakatlanishining yangi yo’nalishini yaratadi. Bu esa chaynov muskullari, chakka-pastki jag’ bo’g’imi va tishlarning paradont holatining odatdagi faoliyatiga ta'sir qiladi, bu esa o’z navbatida turli asoratlarga olib keladi.