ABDURAHMON JOMIY TALQINIDA HARF TURKUMINING O'ZIGA XOS JIHATLARI ("FAVOIDU-Z-ZIYOIYA" ASARI MISOLIDA) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
XV asr o'zbek mumtoz adabiyotining muhim asarlaridan biri - Abdurahmon Jomiyning "Favoidu-z-ziyoiya" asarida "harf" mavzusining yoritilishi masalasi o'rganilgan. Asar arab tilshunosligiga bag'ishlangan bo'lib, unda arab tili qonun-qoidalari tolibi ilmlarga qulay tarzda bayon etilgan. Asardagi harflar talqini, ularning ma'naviy-ma'rifiy ahamiyati hamda lingvistik xususiyatlari tahlil qilingan.