MOTIVATSIYA VA UNING SPORTCHILAR FAOLIYATIDAGI O‘RNI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Bugungi kundagi zamonaviy sport faoliyati, milliy va xalqaro musobaqa jarayonlaridagi yuqori raqobat va muvaffaqiyatga erishish talablari ancha murakkab bo‘lgan muhitda yosh sportchilarning faolligini rag‘batlantirishda motivatsiya muhim rol o‘ynaydi. Ushbu tezisda, motivatsiyaning sportchilar faoliyatiga ta’siri, uning turlari, o‘zbek hamda chet el psixologik adabiyotlari tahlili orqali bu masalaning ilmiy asoslari ko‘rib chiqiladi.