КОРХОНАЛАРДА АХБОРОТ-КОММУНИКАЦИЯЛАР АСОСИДА БОШҚАРУВ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Замонавий иқтисодиёт шароитида корхоналарнинг рақобатбардошлигини таъминлаш, уларнинг бозордаги мавқеини мустаҳкамлаш ҳамда самарали бошқарув тизимини шакллантириш долзарб масалалардан биридир. Жаҳон миқёсида рақамли технологиялар ва ахбороткоммуникация воситаларининг ривожланиши корхоналар бошқарувида туб ўзгаришларни юзага келтирди. Ҳозирги кунда ахборот-коммуникация технологиялари (АКТ) корхоналарнинг стратегик режалаштириш, қарорлар қабул қилиш ҳамда самарадорликни оширишда муҳим восита сифатида намоён бўлмоқда