Dünyadaki Edebiyat Öğretim Metotları ve Türk Dünyası Edebiyatı Öğretim Şekli (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Edebiyat öğretimi, toplumların kültürel zenginliklerini ve değerlerini gelecek nesillere aktarmak için kullanılan önemli bir eğitim aracı olmasının yanı sıra, bireylerin eleştirel düşünme ve analiz becerilerini geliştirme işlevine de sahiptir. Her ülke, kendi tarihsel, kültürel ve eğitimsel bağlamına uygun öğretim metotları geliştirmiştir. Bu makale, dünyada edebiyat öğretimi alanındaki öne çıkan yöntemleri inceleyerek, Türk Dünyası ülkelerindeki uygulamalarla karşılaştırmakta ve Türk Dünyası edebiyat eğitiminin küresel standartlara uyum sağlaması için öneriler sunmaktadır.