TÜRK DILINDE KONUŞAN ÜLKELERDE YÜKSEK LISANS EDEBIYAT ÖĞRETIMI: KARŞILAŞTIRMALI BIR İNCELEME (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Türk dilinde konuşan ülkelerde yüksek lisans düzeyinde edebiyat öğretimi, ortak kültürel bağlar ve dil mirası üzerinden şekillenen zengin bir içeriğe sahiptir. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan gibi ülkeler, ortak bir Türk edebiyatı çerçevesinde benzersiz yükseköğretim programları sunmaktadır. Bu makalede, söz konusu ülkelerdeki yüksek lisans düzeyinde edebiyat eğitimi programları, içerik, öğretim yöntemleri, araştırma odakları ve kullanılan kaynaklar açısından detaylı bir şekilde analiz edilmekte ve karşılaştırılmaktadır.