ESHQOBIL SHUKUR SHE’RIYATIDA NIYAT VA IXLOS BILIMI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada Eshqobil Shukur she’riyatidagi “hayrat” kategoriyasi niyat va ixlos bilimi binarligi sharq-islom ma’rifati asosida shoirning “Anjuman”, “Laylatul qadr” kabi sheʼrlardagi “Qadr kechasi” xronotopi, namozshomgul, qaldirgʻoch obrazlari, “banda – pir//homiy//yoʻlboshchi – Yaratgan” va “banda – Yaratgan” maʼrifiy tizimlari, “Oʻttiz ikki tish dostoni”dagi rahnamo-qahramon, pir-solik, murshid-murid munosabatlari metaforalar tizimida yaratilgan rang-barang ramzlar, timsollar, obrazlar, motivlar, detallar misolida rang-barang maʼnolarni anglatishi tadqiq qilingan.