IX-XII ASRLARDA ASRLARDAGI TURKIY XALQLAR DAVLATCHILIGI TARAQIYYOTI ( SOMONIYLAR DAVLATI ) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada Somoniylar davlatining boshqaruv tizimi, davlatda mavjud bo‘lgan mansablar hamda ularning vazifalari, davlat boshqaruvida o‘tkazilgan islohotlarga oid ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Shuningdek, davlatning ijtimoiy-iqtisodiy hayoti haqida ham qisqacha ma’lumotlar keltiriladi.